SIP OTE Logo
SIP OTE Logo

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΙΠ-ΟΤΕ

Άρθρο 1
Ερμηνεία του άρθρου 5 παρ. 2 του Καταστατικού μας. Η αληθής ερμηνεία του παραπάνω άρθρου είναι ότι τα εγγεγραμμένα μέλη υπάλληλοι του Ο.Τ.Ε διατηρούν την ιδιότητα του μέλους και μετά τη συνταξιοδότησή τους. 
Άρθρο 2 
Όσοι φοιτούν στα Σεμινάρια Ανοιχτής Θαλάσσης του ΣΙΠ-ΟΤΕ πρέπει να εγγραφούν ως μέλη του Συλλόγου.
Άρθρο 3 
Τα Αθλούμενα μέλη έχουν όλα τα δικαιώματα των τακτικών μελών πλην του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Τα αθλούμενα μέλη πρέπει να κατέχουν ταυτότητα αθλητού της Ε.Ι.Ο.
Άρθρο 4 
Τα τακτικά ή αθλούμενα μέλη μετά σκάφους εφαρμόζουν όλες τις αποφάσεις και οδηγίες του Δ.Σ περί ελλιμενισμού. Σε περίπτωση άρνησης εφαρμογής αυτών, τότε τα σκάφη απομακρύνονται με εντολή του ΣΙΠ-ΟΤΕ προς τις αρχές της ΝΜΔΚ.
Άρθρο 5 
Όλα τα σκάφη αθλητικά και μη, που ανήκουν στη δύναμη του ΣΙΠ-ΟΤΕ, οφείλουν να συμμετέχουν στους αγώνες και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Σύλλογο όποτε τους ζητηθεί.
Άρθρο 6 
Οι ετήσιες συνδρομές προκαταβάλλονται εντός του Α' τριμήνου έκαστου τρέχοντος έτους.
Άρθρο 7 
Οι έφοροι Ιστιοπλοΐας και τα πληρώματα αθλητές πρέπει κάθε βδομάδα να επισκέπτονται και να συντηρούν το σκάφος «ΤΗΛΕ».
Άρθρο 8 
Υπενθυμίζεται ότι σε εφαρμογή του Αθλητικού νόμου 3262/2004, κατά τις αρχαιρεσίες επιβάλλεται η αυτοπρόσωπη παρουσία των εκλεκτόρων απαγορευμένης της συμμετοχής δια πληρεξουσίου.
Άρθρο 9 
Οι δαπάνες μετακίνησης, δημοσίων σχέσεων και ταξιδίων του Προέδρου ή των μελών του Δ.Σ., για θέματα του Συλλόγου εγκρίνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Άρθρο 10 
Οι ιδιοκτήτες σκαφών εγγεγραμμένων στη δύναμη του συλλόγου μας, δύνανται να εγγράφονται ως αθλούμενα μέλη έστω και αν δεν είναι υπάλληλοι του Ο.Τ.Ε. 
Άρθρο 11
Η φοίτηση στα Σεμινάρια Ανοιχτής Θαλάσσης προσώπων που είναι μέλη οικογενειών τακτικών μας μελών ή εργαζομένων σε άλλους φορείς προϋποθέτει την εγγραφή τους ως αθλούμενα μέλη. 
Άρθρο 12 
Τακτικά μέλη που υπηρετούν στην επαρχία, λόγω της υπαλληλικής ιδιομορφίας (μεταθέσεις, μετακινήσεις, αποσπάσεις κ.λ.π) από και προς το νομό Αττικής όπου όλοι οι εργαζόμενοι έστω και για μία ημέρα έχουν υπηρετήσει ως νεοπροσληφθέντες, για σεμινάρια ή ως μαθητές της Σχολής Προσωπικού θεωρούνται ως έχοντες υπηρετήσει στο νομό Αττικής και επομένως στοιχειοθετούν το δικαίωμα εγγραφής τους ως τακτικά μέλη. 
Άρθρο 13 
Η συμμετοχή του ιδιόκτητου αθλητικού σκάφους του ΣΙΠ-ΟΤΕ σε διασυλλογικούς ή άλλους ιστιοπλοϊκούς αγώνες και η χρήση του για εκπαιδευτικούς σκοπούς, αναψυχής κ.λ.π θα αποφασίζετε από το Δ.Σ. Σε περίπτωση εκτάκτου συμμετοχής ή χρήσης του σκάφους από μέλη μας όταν η σύγκληση του Δ.Σ είναι ανέφικτη, τότε και μόνο θα αποπλέει με την έγκριση του Προέδρου του Δ.Σ ως εκπροσώπου ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου. 
Άρθρο 14
Αθλητικό σκάφος νοείται το ιστιοπλοϊκό σκάφος της δύναμης του ΣΙΠ ΟΤΕ , το οποίο συμμετέχει και τερματίζει ετησίως σε 6 κατ’ ελάχιστον αγώνες του προγράμματος της Ε.Ι.Ο.

 
SIP OTE Team
SIP OTE Race
SIP OTE Race